Where do I belong

Heaj!

Idag var jag ensam på jobbet och därför jobbade jag mellan åtta och tre istället. Detta passar mig perfekt eftersom jag ska infinna mig hos Äna halv sex duschad och klar.
Vi kommer börja kvällen där med grillning och mys i solen för att sedan dra vidare till Johan här i Ljungbyhed.
Vet inte om det bara är vi Spice hos Äna eller om pojkvänner och dylikt är med men det märker vi. Det ska bli riktigt kul att få träffas och mysa vid grillen först i alla fall.

Helgen kommer sedan att gå i ett med en massa kul! Jag hoppas att jag kommer hinna uppdatera med både text och bilder under helgens gång annars får ni vänta tills på måndag.

Ett av albumen jag köpte förra veckan var Melody Clubs nya, Goodby to romance. Detta rekomenderar jag att alla ska köpa för gosch vad bra det är! Där finns inte en enda dålig låt så gissa om det spelas flitigt både i Ali och här hemma?!

Nu ska jag hoppa i duschen och plocka fram somriga kläder som passar både mitt humör och vädret.
Den positiva inställningen har infunnit sig i min kropp igen och denna helgen ska jag bara njuta av att umåg med mina helt underbara vänner och njuta av solen!

Where do I belong if I don't belong with you?

Ett gott skratt förlänger livet

Tiden går fort

Heaj!

Igår kom jag hem ganska sent och orkade helt enkelt inte blogga om min dag men nu ska ni få veta vad jag hittade på...  

Igår åkte jag och min lilla bil till Perstorp för att träffa Jesper. I måndags var det nämligen två år sedan vi träffades för första gången. Jag hade tvingat honom att ladda hem Edward Scissorhands, bara för att den filmen är helt underbar plus att Johnny är sjukt snygg i den. Men först gick vi ner och köpte en massa glass och annat gott.  
Alltså blev det en massa glassätande, dreglande över Johnny (kanske mest från min sida men lite från Jespers också) och hur mycket snack som helst.
Det blev som väntat en hel del minnen som drogs upp, både roliga och mindre roliga. Mest pratade vi nog om första kvällen vi träffades och hur jag tog kontakt med honom och hur dumma kommentarer han la senare under kvällen.
Vi har redan hunnit samla på oss helt oförglömliga minnen och fler kommer det bli, det är jag säker på.
Som sagt två år går fort men detta är fortfarande bara början på än ännu längre vänskap.

                                                                             

Igår hade jag helt plötsligt mycket att göra på jobbet och då gillar jag verkligen mitt jobb. Bland annat fick jag köra chefens hästlastbil till Landskrona för att byta däck. Jag har aldrig kört ens med släp innan så det var lite annorlunda men det gick faktiskt mycket bra.

Idag har jag också haft en hel del att göra på jobb så dagen har flytit på fint och sen när jag kom hem och kollade internet såg jag att Per Ledin skrivit på för Hv.
Det bästa av allt är att han har inte skrivit på ett år och inte två utan sex! Helt underbart! Laget börjar redan se riktigt riktigt bra ut inför nästa säsong.




Nu är det bara en dag kvar på jobb denna veckan och sen imorgon kväll börjar festligheterna som kommer pågå hela helgen. Jag känner på mig att på söndag kväll kommer jag vara väldigt trött och sliten men det är det helt klart värt!

Ett gott skratt förlänger livet

Catching up

Heaj!

Dagen började precis som vanligt med stallet och en riktigt skön tur med Lilla Älsklingen i skogen med musik och morgon sol. Jag kan inte sluta tjata om hur underbara mina morgnar är så ni får stå ut med det ett tag till.
Jobbet var som vanligt nu för tiden händelselöst för min del men tillslut kunde jag sluta för dagen.

Kvällen har tillbringats hos Hansson och vi har haft en riktigt catching up kväll. Vi gick till Sibylla och köpte glass, solade och avslutade kvällen med att titta på Färjan. Vi blev båda helt pepp på att åka på kryssning så nu vet ni vad ni har att vänta er Spice.
Det var riktigt kul att få träffa Hansson igen och bara sega och prata om allt och ingenting.




Vi är också sjukt sugna på våra Falsterbo scheman dom borde komma när som helst nu. Det roliga är att vi redan är helt laddade inför detta, det är ju trots allt bara cirka två och en halv månad kvar haha.
Det blir tredje året för oss i Falsterbo och det känns som om det stället bara blir bättre och bättre för var år. Jag känner på mig att det kommer bli en riktig tradition som nog kommer hålla i sig i många år.


Were we still kissing when you knew that we were through?


Ett gott skratt förlänger livet

En riktigt seg söndag

Heaj!

Idag har jag haft en riktigt seg söndag. Jag har verkligen inte gjort något vettigt alls utan bara slappat.
Vissa dagar känner jag att jag bara behöver göra just ingenting, känns säkert igen?

Igår skulle jag och Reka som sagt köra Malena till Västra Karup för att lämna henne på en singelfest (hoppas hon hittade sin rika pärebonne). Vi körde fel ett antal gånger när vi skulle dit men vi ska inte prata om när vi körde hem. Det tog oss nästan två och en halv timme för att köra dit och tillbaka. Ska kanske nämna att det låg precis vid Båstad...

Vi hann i alla fall med en hel del snack om allt från sexande till kläder plus allt där emellan. Kvällen tillbringades sedan med att spela kort med min mams och ja jag blev sur när jag förlorade!
Sen tittade vi på Rocky Balboa (som jag visserligen redan sett ett par gånger för mycket). Det blev i alla fall en trevlig lördagkväll.

Jag sitter nu och lyssnar på dom nyinköpta skivorna och just nu lyssnar jag igenom Simon Norrsvedens album och jag är väldigt överraskad. Det var ett riktigt impuls köp och egentligen inget album jag alls hade tänk köpa. Men det är riktigt bra så det kommer spelas en hel del hos mig.
Det är nästan det roligaste med musik att man kan bli så totalt överraskad både positivt och negativt.

Ikväll blir det Gosip Girl, Wipe Out och som vanligt när jag har en dag för mig själv så blir det massa av min hemliga terapi.



Ett gott skratt förlänger livet

Väla

Heaj!

Som sagt var min plan att åka in till stan och handla skivor med mig hem idag, så blev det inte riktigt...
Min syster, Hedda och mams skulle till väla så jag tänkte att det var trevligare att åka till dom och umgås lite.

Skivaffären på väla ger inte alls den där mysiga känslan och dom har inte alls lika bra utbud. Jag köpte trots det på mig nån skiva för mycket med tanke på att dom inte hade en enda av dom jag egentligen ville ha, men så kan det gå. Jag får nog ta och beställa hem dom från nätet istället.
Det blev också en hel del annat inhandlat, och pengar försvann vill jag lova er. 

Till slut har jag fått ge upp om ett par nya Vans så idag blev det ett par nya hopp i skor (mycker för att göra min bästis Hansson glad = P) . Det blev ett par låga Converse (den "slimma" modellen) som jag känner mig ganska nöjd med.
Jag hittade också några t-tröjor vilket jag verkligen behövde och en bikini som verkligen kändes som jag (brukar ha svårt att hitta en tillräckligt o-flickig).
Det blev också lite leggins, solglasögon och annat smått och gott.

Det var kul att få en heldag med syster och jag har trots alla motargument blivit lite av Heddas lekmoster ändå...
Ikväll ska jag köra Malena till Västra Karup (var nu det ligger) sen blir det en hemmakväll med Reka.




Ett gott skratt förlänger livet

Bio

Heaj!

Igår efter jobb åkte jag ut till Tårtan för att sedan åka in till stan och titta på bio. Vi åkte in ganska tidigt och gick en runda innan filmen började. Tror dock att det mest var jag som uppskattade det, Tårtan kändes mest uttråkad.

Filmen var en riktig besvikelse! Jag har blivlit riktigt biten av dom andra tre filmerna och hade kanske lite väl höga förhoppningar. Fyran var ärligt talat seg och händelselös men pojken fick i alla fall sin flicka tillslut. Därför ser jag nu fram emot nästa helg extra mycket för Wolverine kan bara inte svika mig.
Jag var riktigt trött igår och somnade bårde fort och gott när vi kommit hem till Tårtan igen.

Ett gott skratt förlänger livet

Impuls besök

Heaj!

Igår var Päps och tittade på HIF och alltså var det bara jag och Mams hemma. Mina föräldrar är roliga, när båda är hemma lagas det i princip alltid riktig kvällsmat men så fort någon av dom är borta så blir det oftast att vi bara tar någon macka eller som igår åker och köper pizza istället.
Ingen kritik alls jag förstår att man inte orkar laga mat men det slog mig igår att det faktiskt oftast blir så när någon av dom är borta.

I alla fall nu till saken. Jag och Mams hade lite kvalitets tid med pizza och Vänner, det är trevligt att få umgås bara med henne ibland. Det blir inte lika ofta sen Päps blev den som oftast följer med på tävlingar.
Efter det blev det en liten impusresa till Perstorp och Jesper. Det var väldigt längesedan vi träffades så det var kul att få prata av sig lite med honom och höra om hans liv.
Efter att ha haft det lite som ett andra hem och varit där nästan lika ofta (eller oftare) som jag var hemma kändes det lite konstigt att vara där igen. Det blev i alla fall en trevlig kväll.

Det finns en hel del som tycker att det är konstigt att vi fortfarande umgås men för oss är det ganska självklart. Han är nog den som vet mest om mig (och antagligen vet jag mest om honom också). Efter att ha träffats nästan varje dag skulle det varit mycket konstigare att bara sluta träffas. Jag är övertygad om att han kommer vara en av mina närmaste vänner resten av livet och så vill jag verkligen ha det också.

Ett gott skratt förlänger livet

Guld 2010

Heaj!

Igår blev det klart att även Teemu Laine och framförallt Stefan Liv spelar i Hv även nästa säsong.
Laget börjar redan se starkt ut inför nästa säsong. Kommer Ledin tillbaka också så känns det som om det blir svårt att stoppa Hv nästa säsong. 

HV ska få hem guldet till Jönköping igen!



Ett gott skratt förlänger livet

Äntligen!

Heaj!

Äntligen har jag fått igång mitt nerladdningsprogram så jag kan få hem musik igen. Jag ogiller verkligen när jag inte kan få hem ny musik.
Jag har ju också gjort en ny upptäckt innom musiken, John Mayer. Säkert är det en hel del som hört honom innan men jag hörde honom för första gången för några dagar sen och blev helt fast!

Jag har varit riktigt sugen ett tag nu att inhandla lite nya skivor men av olika anledningar har det inte blivit av. Jag kanske ska köra in till stan när jag är påväg hem från Tårtan på lördag och unna mig lite nya skivor?
Att gå runt och leta i skivaffärer är något av det bästa jag vet. Skivor är verkligen det roligaste att handla.

Det är ingen tvekan om vilket album jag först kommer leta efter och som jag kommer spela om och om igen. 

Eric Hutchinson, det blir inte bättre än så 


Ett gott skratt förlänger livet

Mördare

Heaj!

Idag hade jag lite mer att göra på jobbet men det var långt ifrån så mycket som jag hade velat. Jag blev smått galen och körde iväg till apoteket fast än det knappt behövdes. Jag ångrade mig ganska snabbt för jag hade inte kommit speciellt långt när jag körde på en stackars lite oskyldig ekorre!



Gosch vilken panik jag fick det var helt hemskt. Jag som tycker ekorrar är så sjukt söta så bara mejar jag ner en totalt. Fast det va ju tur att han dog direkt så den inte fick ligga där och lida. Usch hemsk kände jag mig i alla fall!

Som sagt så hämtade jag Reka efter jag jobbat klart så körde vi och inhandlade godsaker till nästa helg. Först är det valborg sen dagen efter det ska jag och några få ur Spice (dom andra visste inte ens vad det var?!) se på Wolverines film, som jag längtat efter den filmen!
På lördagen väntar en riktig hederlig brudutgång med så många ur Spice som bara kan och sen åker vi till Retro och dansar hela kvällen, det ska bli riktigt kul!

Nej nu är klockan långt över nio och alltså är jag rejält trött, sussa sött.

Ett gott skratt förlänger livet

Lång tur i morgonsolen

Heaj!

Dagen har börjat helt strålande. Först var jag ute och galopperade Lilla Älsklingen i skogen vilket gör henne helt lycklig och den lyckan smittar av sig på mig. Efter det hade jag och Rekavän bestämt att vi skulle skritta en tur. Som vanligt när vi rider blir det alltid så lång tur som tiden tillåter. Idag tillät tiden "endast" en och en halv timme.
Gosch vad kallt det var, men alltid lika kul att få snacka massa skit och planera vidare på livet.

Nu sitter jag här med en kopp te och försöker värma mig för att snart åka iväg till jobb. Jag hoppas verkligen att det finns något för mig att göra idag annars kommer jag bli smått galen!
Efter jobb ska jag hämta Reka så ska vi åka och handla godsaker inför Valborg. Vi är ganska stolta över vår framförhållning faktiskt.

Ett gott skratt förlänger livet

No happy thoughts

Heaj!

Dagen började precis som igår med ridning för att sedan göra mig iordning och åka till jobbet. Jobbet var också precis som igår, alldeles för lite till mig att göra vilket blir så himla långtråkigt. Jag gillar verkligen dom som jag jobbar med och när jag har mycket att göra är mitt jobb helt underbart. Men att bara sitta va tiden är något av det värsta jag vet. Jag har tillochmed städat varenda liten vrå jag kan komma på.

När jag får sådär onödigt mycket tid över blir det lätt att jag börjar tänka för mycket. Tankarna går bara runt, runt och det slutar konstigt nog aldrig med happy thoughts.
Dagen har mest fortsatt i en massa grubbel och tankar om konstiga saker som jag inte borde tänka på.

Kvällen fick ett stort lyft när jag lyckades få med mig i alla fall två vänner till att åka in till stan och se premiären av Wolverine. Tänkt att få sitta där och drömma sig bort, inte illa någonstans. Då lovar jag er att alla happy thoughts kommer att komma springande!

Nu väntar sängen på mig och jag saknar den.

Ett gott skratt förlänger livet

Give me one reason to stay here

Heaj!

Idag har det varit riktigt segt på jobbet, jag har nästan inte haft någonting att göra. Det känns verkligen som om tiden står still när man bara ska sitta av tiden. Jag fick i alla fall köra ner till apoteket men där asfalterade dom om parkeringen så fick parkera långt där ifrån för att sedan bära alla tunga lådor till bilen. Dom gamla damerna på apoteket är imponerade av min styrka, det är skönt att någon är det.
Jag vill mest få fram att det är ganska synd om mig som haft en väldigt jobbig dag.  
Efter jobbet var jag duktig och körde till biltvätten och gjorde min lilla bil ren och fin. Inte för att han är så himla fin men det är bara att gilla läget och jag tycker om han ganska mycket trots hans reg. skylt....

Det är helt obeskrivligt skönt att kunna rida på morgonen och bara kunna slappa och ägna sig åt sådant som bara faller en in på kvällen.
Nu ska jag sätta mig i soffan och titta på The Fast and The Furious eftersom jag lyckades somna innan jag fått igång dvdn igår, ganska duktigt faktiskt!



Ett gott skratt förlänger livet

Säsongens andra start

Heaj!

Idag var det dags för andra starten för säsongen med Lilla Älsklingen. Redan när vi lastade ut var hon hetl galen och totalvägrade att stå still när vi försökte få iordning henne till dressyren. Tillslut blev vi färdiga och jag kunde börja värma upp.
Hon lugnade ner sig rejält när jag väl kom upp och hon fick börja arbeta vilket var skönt. Dressyren gick bättre än förra veckan och jag var verkligen jättenöjd och hade en jättefin känsla, sådär när allt bara stämmer och man bara kan sitta och njuta, det är helt underbart!

Hoppningen har som sagt varit vår svaga sida den sista tiden (eller vår och vår mest jag som ridit dåligt). Idag var allt tvivel som bortblåst och jag kunde verkligen rida med ett super flyt och då kommer också dom fina sprången. Trots att det är små hinder och inte alls någon teknisk bana så kändes det så himla skönt att få till det och känna att jag verkligen red bra och att det lönade sig.

Vi låg delad femma inför terrängen som var ganska stor och tekniskt för att vara Lätt-klass. Under tiden jag red fram ramlade två stycken av och blev liggande var av den ena fick skickas med ambulans till akuten. Alltid lika tråkigt när sådant händer. Hon som blev ivägskickad med ambulansen red två före mig och var ute på banan när jag stod i starten så jag fick vänta ett bra tag innan jag fick komma iväg.
Hon brydde sig inte alls om att hon fått vänta så länge och sprang iväg och hoppade dom första hinderna super fint.
Mitt ute på ett fält stannade hon förvånande nog på en häck. Både innan och efter stoppet gick hon dock riktigt, riktigt fint så jag är faktiskt ganska nöjd med dagen ändån.
Tråkigt och onödigt med ett stopp på ett av dom lättare hindren men jag är så himla glad över att hoppningen fungerade och att alla svåra terrängmoment gick riktigt bra.

Nu ska jag titta klart på Världscupfinalen och sen ska jag titta på den första The Fast and The Furios igen bara för att den var bra (plus att det kanske kan vara så att jag somnade lite när jag såg den första gången)



Lilla Älsklingen precis innan dressyren

Ett gott skratt förlänger livet 

En kväll i Skäralid

Heaj!

Igår blev det lite hastigt och lustigt en kväll i Skäralid med några från Spice och lite annat folk. Vi lyckades få till en fin brasa som höll oss varma och sen grillade vi marshmallows och drack cider.
Rekavän hade fått med sig Alfred, det var trevligt att få träffa honom.

Både innan och efter tittade jag och Tårtan på The fast and the furios två och tre. Så nu har jag sett dom tre första filmerna och är redo för fyran. Även om dom tre första inte hänger ihop särskilt mycket måste jag se alla i rätt ordning annars stör jag mig något fruktansvärt.
Tur för mig att jag har en pojkvän som har dom flesta filmer jag vill se = )

Jag tänkte bjuda på lite bilder från helgens myskvällar

        
    


Ett gott skratt förlänger livet

Hon som fick den i sig...

Heaj!

Igår var det som sagt grill/mys kväll med Spice. Äna var grillmästare och Hansson hade fixat tillbehören. Jag kan bara säga att ni fixade det mycket bra och jag blev mätt och belåten.
Resten av kvällen gick åt att snacka massa skit och bara allmänt mysa. Det var längesedan vi bara satt och snackade så alla tillsammans.
Det blev en helt del snack om hon som fick den i sig, det var en disskusion som skapade mycket skratt hos oss alla.

Hanna och Hedda har kommit hit och nu sitter vi allihop och tittar på Världscupen. Som sagt så får jag ge mig mer och mer för Hedda det är trots allt en ganska rolig krabat.
Jag har också varit nere med Lilla Älsklingen på banan och trimmat dressyr inför imogron. Jag kom fram till att dressyr och så himla mycket roligare än hoppning. När man får till det sådär riktigt bra och bara kan sitta och mysa på hästen i det fina vädret, det är fasen ta mig oslagbbart.

Ikväll kommer Tårtan hit så det lär bli en myskväll idag också med film och bara ta det allmänt lugnt.
Eftersom jag använder pappas data har jag inte bilderna från igår men jag lovar att dom kommer.

Håll tummarna för oss imorgon då ska vi till Tågarp och försöka bttra på resultatet från förra helgen.

Ett gott skratt förlänger livet

Himmel Himmel Blå

Heaj!

När jag vaknade och tittade ut genom fönstret var det en sån där härligt fin dag med en helt blå himmel och morgonsol. Då är det inte alls svårt att hoppa upp ur sängen och börja dagen.

Har varit nere på banan och försökt få ordning på min hoppning igen. Lilla Älsklingen var verkligen helt galen och hoppade i luften för minsta grej. Tror det var just detta vi behövde för när hon är sån tillåter hon inte att jag sitter och minskar henne hela tiden utan tvingar mig att rida mer framåt.
Äntligen fick vi till det igen och allt känndes bara så himla bra. Med fina språng i kroppen och med betydligt mer självförtroende skrittade vi hem igen.



Sen har jag hunnit med att rida lilla Barre också och nu ska jag och pappa åka iväg och fylla luft i Alis däck så jag kan köra vidare till jobbet.
Ikväll blir det grillkväll med Spice, det ska bli jättekul att träffas igen det känns som det var jättelängesedan vi träffades nu.

Ett gott skratt förlänger livet

Tidiga kvällar

Heaj!

Idag började jag som sagt jobba efter mina nya tider. Detta innebär att jag sitter på första hästen innan sju. Imorse blev det dock bara en skritt tur på Barre.
Gosch vad det är skönt att börja dagen med att rida och speciellt imorse när solen sken och det var sådär härligt tyst och mysigt ute i skogen. Massa bra musik i öronen och en lugn tur i skogen så är jag lycklig resten av dagen.

Just att rida på morgonen är så himla skönt och mysigt. Det är verkligen vad jag kallar en bra start på dagen. Att sedan komma hem från jobbet och känna att jag är klar och kan med gott samvete sätta mig i soffan och bara dega hela kvällen är inte alls fel.

Ikväll lagade jag och Mamsen mat (okej ärligt talat tittade jag mest på och pratade men ändån). Päps var på fotboll så det blev lite kvalitets tid för bara mig och Mams vilket inte händer så ofta. Även om jag (och nog dom flesta andra?!) bara vill kräka på min mamma ibland så är hon den som alltid lyssnar och ställer upp för mig på alla tänkbara sätt. Jag är nästan helt säker på att jag har dom allra bästa föräldrarna (och syskonen också för den delen) som finns och jag älskar er alla så himla mycket.

Jag såg en bild som Äna lagt upp innan idag på mig, henne, Hansson och Reka. Det är en ganska klockren bild där mina tre vänner är sådär söta och fina medans jag verkligen skrattar med hela ansiktet och ser ut att ramla vilken sekund som helst. Tänkte bjuda er på den



Ett gott skratt förlänger livet

Visning av ponny

Heaj!

På jobb idag fick jag följa med och export röntga, det är roligt att få komma ut från kontoret och dom vanliga uppgifterna ibland. Imorgon börjar jag jobba efter mitt nya schema vilket jag tycker ska bli riktigt skönt.

Ikväll var här en tjej som provade Barre för att ta hem honom och träna/tävla honom så att han får komma ut och visa upp sig. Det gick super bra och han skötte sig jätte fint, det var riktigt skönt att se att han kan uppföra sig med någon annan.



När jag kom hem hade Hanna och Hedda kommit på ett litet besök. Jag är ju långt ifrån barnkär och förstår verkligen inte hur alla kan vara så fascinerade över en liten hjälplös människa.
Trots detta måste jag erkänna att Hedda faktsikt inte är så hemsk ändå utan hon har faktiskt blivit mitt lilla favorit barn. En dag om många år ska jag lära henne allt jag kan och göra henne till en flicka med fin hockey och musik smak!

Jag har aldrig förstått mig på folk som kan sitta och ljuga andra människor rakt upp i ansiktet. Någon som kan berätta för mig hur dessa människor tänker?!

Ett gott skratt förlänger livet

Nya arbetstider

Heaj!

Igår var det segt att gå upp vill jag lova, efter några dagar utan ha vatt på jobb känns det jobbigt att gå dit igen. Nu ska jag ändra mina arbetstider också och jobba 10-17 istället med början imorgon. Nu börjar högsäsongen och då behövdes jag senare på dagarna istället. Min plan är att vänja mig vid att gå upp lite tidgare och hinna rida och fixa i stallet innan jag åker. Kommer vara riktigt skönt att vara färdig med allt när man kommer hem sen.

Igår ringde Zoltan, (chefen från mitt sommarjobb jag hade förra året). han undrade om jag ville ha jobb där i sommar igen eftersom jag hade varit omtyckt där. Jag blev faktiskt ganska glad över att han ringde, det är alltid kul att få veta att man varit duktig på något. Men eftersom jag kommer jobba hela sommaren så fick jag tacka nej.

Igår kväll kom Hansson och Reka hit för vi skulle prata om framtiden. Det blev inte mycket sagt om den så vi fick boka om till nästa vecka. Jag är så sjukt otålig på att få komma igång med detta nu! Det kommer bli så sjukt kul och jag är peppad till tusen samtidigt som det är lite skrämmande.

Jag har ju inte berättat om Tårtans ridtur än. Som sagt har han helt frivilligt sagt att han ville prova på, jag var nog mest chockad av alla. Eftersom han är ganska rädd för hästar och knappt vågat ge dom mat tyckte jag det var modigt gjort att hoppa upp på lilla Älsklingen.
Jag kan vell inte skryta med att han red särskilt länge men han var i alla fall uppe på hästen och red några varv.
Tyvärr glömde jag kameran hemma så jag fick inte förevigat minnet och nu lär det nog dröja riktigt länge innan han vill upp på någon häst igen.

Ett gott skratt förlänger livet

Sängen...

Heaj!

Jag hade en tanke om att hinna skriva ett inlägg om min dag men jag är helt enkelt för trött.
Imorgon innan jag åker till jobb lovar jag dock ett inlägg. Nu ropar min säng efter mig...

Ett gott skratt förlänger livet

Säsongsdebut

Heaj!

Igår var det då dags för säsongsdebuten i fälttävlan. Jag vaknade med mer feber än innan så ärligt talat kände jag mig inte jätte pepp men iväg kom vi.
Dressyren gick helt okej med tanke på att jag inte trimmat ordentligt i veckan. Det känns kul att veta att dressyren funkar så pass bra trots lite missar så fick vi nästan 70%.
Hoppningen går dock inte bra för tillfället vi litar inte helt på varandra längre så det får helt enkelt bli mer hoppning på schemat igen så vi kan få rätt på det igen. Det var väldigt många som hade fel och inte bara ett ner utan två tre nerslag var inte ovanligt. Med tanke på det låg vi fortfarande hyfsat bra till inför terrängen. 

Terrängen gick jättebra, lilla Älsklingen tyckte det var så himla kul att få vara igång igen och sprang runt fint. Min feber gjorde sig verkligen påmind vill jag lova så efter målgång var jag helt slut i både huvudet och kroppen. Så vi lastade och körde hem utan att vänta på resultaten. Det visade sig att vi blivit sjua vilket kändes roligt med tanke på sjukdom och missade träningstillfälle.




Nu ska jag ladda om i veckan och förhoppningsvis kunna bli frisk så vi är riktigt i form till Tågarp nästa vecka.
Nu sitter jag och väntar på Tårtan som ska våga sig på en tur på lilla Älsklingen idag, det kan bli spännade...

Ett gott skratt förlänger livet

90-års fest

Heaj!

Dagen igår gick i ett vill jag lova trots att jag mestadels satt i bilen.
Efter att jag kommit hem åkte vi nästan direkt till Vinslöv med lilla Älskling för att hoppa några terräng hinder bara för att få känna lite så att allt var ihågkommet.
Det var helt underbart, gosch vad jag saknat det! Jag vet inte vem av oss två som trivdes bäst, mitt leende gick från öra till öra medans hennes öron var total spikade framåt under hela passet. Som jag tidigare trott så försvann många orosmoment och jag kunde verkligen njuta av ridningen igen. Det går inte riktigt att sätta ord på det hela men underbart är nog så nära jag kan komma.

När vi kom hem fick jag slänga mig i duschen för att köra till Tårtan där vi skulle på påskmiddag hos hans mamma. Ni som känner mig vet ju att min sociala sida är långt ifrån min starkaste men jag tycker själv att jag var ganska modig igår. Så jag ger mig själv en klapp på axeln och ler.
Efter det gick vi vidare till en av Tårtans vänner som fyllde år. Som vanligt blev det lite hockey snack med Linus och ständiga kommentarer om Hv men en gång Hv-fan, alltid Hv-fan!

Nu sitter jag här fast jag egentligen borde göra vid mig inför kvällen 90-års fest. (Åsa fyller 50 och Camilla 40).
Alla måste bära något gult ikväll och min plan hade varit så klockren om jag bara kunnat få tag i gul textilfärg som jag trodde var lätt gjort. Men varken på Storan eller i Jönköping kunde jag hitta någon gul färg, en massa andra fanns men givetvis inte gul. Så jag fick gå på en reservplan och köpa ett gult linne istället.
Inte alls lika kul men det blir säkert en rolig kväll i alla fall.



Imorgon är det första fälttävlans tävlingen för året så ni får hålla tummarna för min och min lilla Älskling.

Ett gott skratt förlänger livet

Natt i Jönköping

Heaj!

Ännu en gång har tiden inte räckt till för att sitta här och skriva inlägg men jag ska försöka hinna med att skriva in två stycken här lite snabbt.

I torsdags ringde klockan halv fem och ja jag var mega trött men gick ut och red lilla Älsklingen. Det är inte helt fel att sitta nyduschad och läsa tidningen klockan sju och redan ha hunnit rida en häst då känns det verkligen som man har hela dagen åt annat.

Att vara tillbaka på jobb var kul trots att dagen var smått kaotiskt med en trasig bil och en hel del mediciner mm som tagit slut. Men vi fixade till det också och kunde sluta redan vid två tiden.
Då satte jag mig i silver pilen och körde till Jönköping. Helt underbart väder och en helt underbar stad kan det bli mycket bättre?
Ja faktsikt så kunde det bli lite bättre. Jag gick runt lite och hamnde helt plötsligt utanför Wayne´s så jag gick in och hoppades att Tiff jobbade vilket hon gjorde. Jag kan säga att hon blev ganska förvånad över att se mig där helt plötsligt.
Då dom hade mycket att göra bestämde vi att jag skulle komma tillbaka efter mitt ärende jag hade i stan. Sagt och gjort gick jag dit lite senare och då kom vi på att jag kunde ju stanna över natten.
Så jag fick stanna extra länge i Jönköping så jag hann kära ner mig ännu mer. (Jag vet att jag tjatar men jag är total förälskad).

Det var verkligen urtrevligt att få umgås med Tiff igen och bara sitta och snacka skit. Det händer ju allt för sällan med tanke på avståndet.... 
Jag tackar Tiff och Erik för att dom alltid är så gästvänliga och lånar ut lite plats i sin lägenhet.

Ett gott skratt förlänger livet

Feber

Heaj!

Jag blir så jäkla trött på livet ibland. Inatt sov jag mer än tolv timmar i sträck och när jag vaknar är jag inte ett dugg friskare snarare tvärtom. Förkylning och feber kan läggas till på sjuklistan nu också! Så idag har det blivit en del alvedon och ännu mer sömn för att förhoppningsvis kunna bli helt pigg och frisk igen. Imorgon får jag masa mig iväg till jobbet i alla fall för jag orkar helt enkelt inte ligga hemma mer nu.

Terrängträningen blev givetvis inställd men nu ikväll lyckades jag kämpa mig ut på en tur i skogen med lilla Älsklingen. Att komma ut en tur med henne är något som alltid för mig på bättre humör. Hur dåligt jag än mår både fysiskt och psykiskt får hon alltid mig att känna mig gladare i hjärtat (jag är en riktigt nörd, jag vet men det är sanningen).



Imorgon får jag gå upp tidigt för att hinna rida innan jag åker till jobb för att sedan kunna köra direkt till Jönköping. Imorgon kväll är ni mer än välkomna att ringa mig under min hemfärd då jag kommer vara sjukt trött och i behov av hjälp så jag inte somnar. Efter nio går det hur bra som helst att ringa.

Nu börjar hockeyn så då blir det fult fokus på den



Ett gott skratt förlänger livet

Matcher

Heaj!

Attans vilken match det blev igår, helt sjukt! Jag var så himla nervös hela matchen igenom trots att Hv spelade bra nästan hela mitt perioden. Sen tappade dom dock en del och kvitteringen kom vell inte helt oväntat. Sjukt tråkigt att Färjestad lyckades vinna på ett skit mål och med en klack som typ bara skriker åh Färjestad! Vilken fantasi!

Snart börjar match nummer fem och ikväll kan Färjestad säkra guldet men räkna aldrig ut Hv det är det lag som är bäst på att vända och till slut stå som segrare! Jag håller på Hv hela vägen och hoppas och tror att dom lyckas få tillbaka pucken till Jönköping på fredag.

KÄMPA HV!



Ett gott skratt förlänger livet

Tårar

Heaj!

Idag kom jag på att det är exakt en månad tills jag fyller år. När jag var liten räknade jag ner i flera månader och skrev hur långa önskelistor som helst. Det är säkert fler än jag som känner igen detta?
Förra årets födelsedag går inte att toppa än på några år. Det var min första parkfest och en av dom roligaste i mitt tycke, kvällen slutade dock i katastrof för min del. Att alla ens känslor kan vändas upp och ner på några få minuter känns overkligt än idag men jag har lärt mig på vägen och blivit mycket försiktigare på både gott och ont.

Innan idag satt jag och tittade på Oprah (typiskt sysselsättning när jag är sjuk) helt plötsligt kommer jag på mig själv med att vara helt inne i programmet och att det rinner tårar nerför kinderna på mig.
Jag är inte den som brukar sitta och gråta över filmer eller andra program men där satt jag hopkrupen i soffan under en filt och grät. Inte var det en ensam tår utan det var verkligen ett riktigt litet böl som kom fram. Vet inte om någon annan såg det men det berörde åtminstonde mig massor.

Ikväll är det dags för final nummer fyra och snacka nervös jag börjar bli. Jag kommer sitta klistrad framför tvn med min saft och mobil för att hålla kontakten med Reka och Tiff. Kom igen nu Hv-pojkarna KÄMPA!

Ett gott skratt förlänger livet

Det är vell sådär...

Heaj!

Det känns som det var en evighet sen jag bloggade vilket det nästan är också.

I söndags var jag och tävlade med laget och gosch vad besviken jag blev. Lilla älsklingen hoppar egentligen riktigt bra nu (för att vara henne) men jag har tappat all tro på min egen ridning så jag velar och sätter henne i skiten mest hela tiden. Det är så sjukt frustrerande att hoppningen inte alls stämmer längre. Visst har jag haft svackor i min ridning förr men nu känns det riktigt tråkigt eftersom det känns som jag tappat det mesta nu. Till helgen börjar fälttävlans säsongen och då hoppas jag att jag får lite mer flyt och fart på grejerna igen.
Laget kämpade på bra och tog sig vidare till sista omgången vilket var den enda humörshöjningen den dagen.

Igår vaknade jag upp med sjuka som satt kvar imorse så jag har fått stanna hemma från jobb nu två dagar. Jag gillar inte att bara sitta här hemma, jag känner mig så sjukt onyttig. Jag får dåligt samvete av att vara hemma från jobbet även fast jag vet att jag inte gjort någon nytta där i mitt tillstånd.

Imorgon ska jag i alla fall pallra mig dit för att sedan åka till Vinslöv på kvällen för att hoppa lite. Om inte terräng hinder kan få mig på bra humör igen vet jag inte vad jag ska hitta på.

På torsdag åker jag återigen till Jönköping för att börja pricka av en av punkterna på min framtids lista. Att få komma till underbara Jönköping kommer i alla fall att få mig på bättre humör det är jag helt övertygad om.

Ett gott skratt förlänger livet

The Sounds

Heaj!

Igår blev det en utgång som heter duga vill jag säga! Reka anlände hit runt halv sju tiden och vi började vår egen lilla förfest på tumanhand. Vi skrattade åt hur o-flickig jag är och att jag verkligen inte orkar bry mig om att bli flickigare eller att lära mig såna där flickiga saker som handlar om smink, hår, naglar, kläder mm. Flickig eller inte det är i alla fall sådan jag är och jag trivs med att vara jag!

Vid åtta gick tåget in mot stan och sen styrde vi stegen mot Tivoli. Vi var väldigt nöjda med oss själva när vi kom fram och såg att kön för förköpta biljetter var jättelång medans den kö för oss som inte köpt biljetter nästan var obefintlig. Vi drog lite på smilen och skrattade åt dom med biljetter! Attans så fel vi hade, det visade sig nämligen att alla och då menar jag verkligen alla med biljetter skulle släppas in före oss. Så det var bara att stå där, vänta och se "biljett-kön" bli längre och längre.

Väl inne bjöds vi på en super spelning med massa folk, dans och framförallt stimm, precis som det ska vara! Vi var riktigt pepp och på g. Trots att Hv förlorade så kunde inte ens det förstöra den goa stämningen.
När spelningen tog slut gick vi till Stinsen för lite goa och framförallt billiga drinkar. Där träffade vi dom andra en liten snabbis men vi valde att gå tillbaka till Tivoli ganska tidigt. Gosch vad kul vi hade, vi dansade, sjöng (läs skrik) och stimmade tills klockan blev halv två. Då väntade det kebab innan vi satte oss på den långa bussfärden hem.

Bussfärden är en helt egen historia som jag inte kommer skriva om här men den blev väldigt ovanlig. Trötta och väldigt nöja med kvällan kom Päps och hämtade oss och sen somnade i alla fall jag väldigt  gott i min säng.
Tack för en toppen kväll Rekavän



Ett gott skratt förlänger livet

Mes

Heaj!

Ja igår var jag som sagt med på kliniken. Det var kul att få komma ut från kontoret och göra lite annat, framförallt lära mig nya saker och träffa kunderna.
När jag kom hem igår red jag ner till banan och tränade för Ivan. Min lilla älskling tyckte det var mer än kul att få hoppa igen så hon var ganska galen och busade mer än hon gjort på väldigt länge. Det är alltid kul när man kan känna att hon är så himla glad och sprallig.
Hon hoppade till och med ganska bra på slutet så jag känner mig positiv inför tävlingen på söndag.

Igår kväll kom Hansson hit på ett litet besök, det var trevlig att få träffas igen det blir allt mer sällan nu tyvärr... Reka tittade också in lite senare så fick snackat lite skit.
Jag har kommit på att jag nog aldrig kommer att kunna bo ensam. Igår var mamma och pappa på Rögle matchen vilket gjorde att jag blev ensam hemma. Efter att Reka åkt gick jag runt här inne och var helt stirrig över minsta lilla ljud och rörelse. Så jag fick övervinna min rädsla och ringa till Tårtan. Jag är en riktig mes när det gäller mörker och ensamhet. Skönt för mig att det lutar åt att jag ska flytta hemifrån med mina två bästa vänner så jag slipper vara ensam!

Ett gott skratt förlänger livet

Lycka

Heaj!

Gosch vilken dag det var igår. Det var så himla fint väder, jag satt ute och putsade alla mina saker, tvättade skydden och pysslade lite allmänt i stallet.
På kvällen kom Reka ner och red Barre, för att se om han blir galen och skenar med alla nya som kommer upp. Men det gick hur bra som helst, den ponnyn gör mig verkligen frustrerad!

Hela dagen var jag mer eller mindre nervös eftersom Hv spelade den första finalmatchen på kvällen. Min oro och nervositet var helt i onödan dom spelade på bra och vann tillslut med 4-1. Vilket underbart lag det är som tar i och kämpar på precis när det behövs. Jag är verkligen positiv inför kommande matcher men gosch vad nervös jag kommer vara!

Snart ska jag åka iväg till jobbet, idag har veterinärerna klinik på Knutstorp så jag skulle få vara där lite grann och hjälpa till. Det ska bli kul att få göra något annat än det jag brukar.

Som jag berättat innnan blir det utgång på fredag, jag och Reka hoppar över förfesten för att åka till stan tidigt och titta på The Sounds som spelar på Tivoli. Det ska bli jättekul att få se en spelning igen för det var längesedan nu.

Ett gott skratt förlänger livet

RSS 2.0