Stressa ner

Heaj!

Efter fyra försök med mitt lilla skötebarn har jag fått gå ner till Paps dator istället. Mitt skötebarn mår verkligen inte bra just nu så ikväll och under helgen om jag känner Paps rätt kommer han nog tillbringa en del tid med att försöka få honom på fötter igen.
(För er som inte förstår så är skötebarnet min dator som måste få special behandling för att fungera fullt ut)

Idag efter jobb väntade en jogging tur igen och jag måste medje att jag var så sjukt omotiverad och ville mycket hellre sitta i solen och läsa min bok. Men jag sparkade ut mig själv en runda och jag är nöjd över mig själv. Jag har alltid svårt att komma igång men om jag bara fortsätter att tvinga mig själv lite nu i början kommer det gå hur lätt som helst redan om två veckor. 

Väl ute kom jag på hur underbart det är att bara få tid för sig själv och att springa där med massa bra musik i öronen och bara njuta av ensamheten.
Ensamhet är enligt mig underskattat, vi lever hela tiden med människor runt oss både sådana som vi känner och sådana som vi inte känner men nästan hela tiden finns det folk runt om. Att bara få springa i skogen i en timme och rensa huvudet och helt enkelt vara ensam är något helt underbart.

Nu ska jag gå upp och hjälpa Päps, eller ja titta på är kanske närmare sanningen för jag är helt handikappad när det gäller datorer.

Ett gott skratt förlänger livet

PB

Heaj!

Idag är det den 25e vilket innebär löning och varje gång det är löning känns det som om det är början på något nytt.
Denna löningsdag blir också början för ett mer hälsosamt liv för min del. Eller kanske inte hälsosamt för jag tror fortfarande att jag kommer trycka i mig cirka 2 liter glass i veckan plus en hel massa annat. Det är alldeles för gott för att jag ska kunna avstå från det.
I alla fall, när jag kom hem gick jag dirket ut och sprang en runda vilket jag ska se till att göra minst tre gånger i veckan. Min kondition (eller snarare brist på den) skojjar man inte längre bort och sen jag slutade skolan har jag blivit allmänt seg, slapp och slö.
Men nu blir det ändring och jag ser fram emot det för ärligt talat så trivs jag bäst när jag håller igång kroppen.
 
Jag såg precis det allra sista avsnittet av PB och det var sorgligt värre. Jag har följt den serien nästintill slaviskt och det är inte många avsnitt jag missat. Även om säsong två var en dipp så har jag inte kunnat slita mig. Nu är det över och slut men vilket slut sen!
Det var nog så nära perfekt det går att komma, så lyckligt man samtidigt så himla fint och ja jag grät en tår eller två. Hur kunde man inte göra det?!


Ett gott skratt förlänger livet

Måndag

Heaj!

Måndag igen och en ny vecka väntar. Det är ganska skönt på sätt och vis att börja en ny vecka, man kan lägga gammalt bakom sig och börja fundera över det nya.
Denna veckan ser ut att bli rätt lugn, jag har nästan inget planerat så slöandet från helgen kommer nog sitta i hela veckan verkar det som.

Det ryktas dock lite om utgång på fredag vilket hade varit superkul, löningshelg som det är brukar det vara mycket folk som är på g. Till helgen ska jag och mina föräldrar städa båda stallen så då kommer det bli fullt upp och klumpig som jag är kommer jag nog ha blött ner mig själv lika mycket som väggarna.

Nu ska jag sätta mig i bilen och köra till T så får vi se vad kvällen har att erbjuda.
Ett gott skratt förlänger livet

Vart tar tiden vägen?

Heaj!

Är det bara jag som tycker att tiden går fortare och fortare för varje år som går? Tiden bara försvinner och plötsligt är det söndag igen och jag väntar på en ny jobb vecka för att börja längta efter fredag och helg igen. Så går veckorna om och om igen.

Idag var jag ute hos Anders och red hästen igen vilket kändes mycket bättre idag, tror att jag redan kommit på hur den behöver ridas för att hållas glad och positiv.
Kom fram till att jag blir så himla mesig när jag inte hoppat på länge och sitter mycket hellre bara och trimmar på marken istället. Någon gång kommer jag sluta som en liten dressyr människa som inte vågar styra på några hinder alls men jag kommer vara lycklig ändå.
Åkte förbi lilla Svea på vägen hem och hon har blivit ännu finare, det bästa av allt är att hon är så mycket mindre än Ture och det passar mig helt perfekt.
Efter detta året har jag i alla fall lärt mig att jag på ett eller annat vis alltid kommer att behöva ha häst för att känna mig riktigt lugn och lycklig i hjärtat. Hästarna ger mig en trygghet som jag alltid kan luta mig mot och som alltid finns där.

Denna helgen har jag inte gjort mycket vettigt utan mest suttit i soffan och såttat mig men det har varit så himla skönt! En hel helg utan massa planer och krav där jag bara kunnat sitta i mina älskade mjukiskläder och såtta ner mig totalt.
Ikväll blir inget undagtag nu ska jag nämligen sätta mig i soffan sätta på en film och dra filten över mig.


Ett gott skratt förlänger livet

Shopping

Heaj!

Som sagt var det en shopping dag som stog på schemat idag. Hela dagen blev en stor besvikelse för min del, det kändes som om jag inte hittade något alls.
Fick med mig två tröjor och en hood hem det var allt i klädväg, vilken besvikelse! Fast om jag ska se det positivt måste det betyda att jag "måste" åka iväg och shoppa mer snart, eller?

Jag kom i alla fall in i en skivaffär och kunde stilla min abstinens i några veckor till. Blev ytterliggare fem skivor som fick följa med hem. Nästa vecka ska jag bara sitta och lyssna igenom massa ny musik och hoppas på att jag får njuta riktigt mycket. 

I en av filmerna jag och bästis såg igår hette huvudpersonen Erik och jäklar vilken kille! Eftersom Tiffs pojkvän heter Erik och också är världens klippa kom vi fram till att det är en Erik vi ska träffa.
Så hädanefter kommer jag gå efter namnet Erik bara så ni vet = P

Nu ska jag sätta mig med min bok ett bra tag och bara sega lite innan T kommer. Ikväll väntas ännu en såtte kväll plus att jag ska köra mina föräldrar på fest. Jag har ju bara en sådär flera 100 gånger att köra igen....

Ett gott skratt förlänger livet

Såttekväll

Heaj!

Jag är precis hemkommen från en riktig såtte kväll ala Hilda och Hansson. Vi har verkligen inte gjort något vettigt alls mer än snackat skit, tittat på två filmer och ätit en massa onyttiga saker.
Det var väldigt längesedan som jag och min bästis gjorde något som inte kräver en massa planering. Väldigt gott måste jag få säga!

Imorgon hämtar jag upp Reka vid nio tiden sen beger vi oss till Svedala och efter det blir det antagligen en tur till Nova också. För ovanlighetens skull är jag sugen på att handla kläder och att skämma bort mig själv lite så det ska bli riktigt kul.
Igår när jag åkte till jobbet fick jag en känsla av att jag bara måste köpa nya skivor och nu har den känslan blivit till ett beroende så imorgon måste jag in i en skivaffär och köpa massa bra musik med mig hem.

På tal om något helt annat så har jag träningsvärk! Den kommer från gårdagen när jag red en häst, förstår ni EN häst?! Jag som ridit minst en häst om dagen i nästan hela mitt liv får träningsvärk!
Jag skäms och tycker det är hur pinsamt som helst när jag inser var den kommer ifrån. Jag måste verkligen se till att få hem en häst igen.

Nu väntar oth boxen och sängen på mig så jag är pigg och laddad inför en shoppingdag med Rekavän



Ett gott skratt förlänger livet

Längesedan

Heaj!

Ikväll har jag varit hos Anders och ridit en av hans hästar. När jag kom dit kändes det inte alls som om jag varit därifrån så länge som jag varit, Anders är en av dom snällaste människorna jag känner.
Såfort han fick veta allt som hänt Lilla Älsklingen ringde han och erbjöd mig en häst. Att komma dit och mötas av en lycklig Anders som ger mig en bamse kram och sen ger mig ett fin fint erbjudande, ja då blir jag lycklig i hjärtat och inser att jag gjort något rätt.

Det var så himla kul att få rida på riktigt igen jag har inte ridit ordentligt sen Bella åkte hem och det är månader sen nu. Innan dess har jag inte varit igång och trimmat och fixat på riktigt sen i mars. Jag har aldrig någonsin haft ett så långt uppehåll och inte förrens idag när jag satt där och trimmade insåg jag hur mycket jag saknat det.
På söndag blir det ännu en tur ut till Hillarp för mer ridning sen får vi se vad det blir av allting men hoppas det gör jag.

Jobbet idag var galet och jag fick vara på Kliniken tills fyra och där var två föl idag som var så himla fina. Då önskar jag att jag hade ett stort stall och obegränsat med pengar och kunde köpa dom båda två. Men som sagt när min livsplan är uppnådd så ska det vara precis så ; )
Nej skämt åt sidan så är jag helt slut nu och ska slänga mig i sängen med den tredje Stiegan boken (jag har äntligen fått tillbaka den så nu ska jag sträck läsa även denna)


Det är Bästa Livet!

Ett gott skratt förlänger livet

Funderare

Heaj!

Idag har jag egentligen inget vettigt att skriva om överhuvudtaget mer än att jag längtar ja gosch vad jag längtar!

Jag längtar tills jag vet vad jag vill göra med mitt liv
Jag längtar tills jag kan börja plugga igen
Jag längtar tills jag kan flytta till Jönköping
Jag längtar tills jag kan ha en häst igen
Jag längtar tills jag vet svaren
Jag längtar tills jag kan se Hv igen 
Jag längtar helt enkelt tills jag kan leva livet igen 

och tills allt det slår in så lutar jag mig tillbaka tar en funderare eller två och öppnar en chipspåse till. Samtidigt som jag gör det kommer jag på hur underbart mitt liv är och att jag är bortskämd som alltid vill ha något mer, något annat och något bättre. 
Jag lutar mig tillbaka en gång till och inser hur lyckligt lottad jag redan är sen tar jag mig i kragen och gör upp en plan. Det var längesedan men nu är det dags för en ny plan som kommer ta mig vidare i livet och tillslut ge mig allt jag längtar efter just nu. 
När jag sedan har det kommer jag längta efter nya saker och platser och då ska jag ta mig i kragen ytterliggare en gång och göra en ny plan. 
Det är vell detta som kallas livet eller? 

Ett gott skratt förlänger livet 

Friidrott

Heaj!

Nu är jag en sån där dålig bloggare igen men jag har helt enkelt haft intressantare saker för mig än att sitta här.

Helgen kan jag skriva tre långa inlägg om men det ska jag bespara er. Jag nöjer mig med att säga att den var helt underbar och fantastisk ja nästan till och med magisk!
Att få komma bort en helg och bara njuta med sina bästa vänner är något av det bästa jag vet.
Kerstin och Reidar var lika gästvänliga som vanligt och bjöd på allt från husrum till mat under hela helgen, familjen Carlgren är en fantastisk familj!
Även om jag velat hade jag inte kunnat återberätta allt roligt som hänt under helgen för Visings ö måste upplevas, så enkelt är det.

I söndags när vi kom hem packade jag bara om och åkte hem till T för att vara med på familje middag. Som sagt tycker jag att det är något av det värsta som finns men det är bara att ta sig i kragen och kämpa på. Det sägs ju att man behöver träna för att bli bra på saker så kanske kan jag bli bra på detta också?

Igår kom T lite oväntat hit och nu ringde han precis och kom på att Ljungbyhed ligger påvägen hem från Bälinge (där han spelat match) så snart kommer han hit igen. Det är egentligen den största anledningen till att jag inte uppdaterat min blogg för jag bara umgås med honom hela tiden men som sagt så gillar jag det!


Jag bjuder på en bild över Öa som vi tog från ett kyrkotorn som hade fruktansvärda trappor!
Ett gott skratt förlänger livet

Lilla Svea

Heaj!

Idag har vi varit på fölvisning med Svea och hon skötte sig så himla fint och var verkligen duktig. Hon hade verkligen ingen lust att visa sin trav för domaren utan galopperade nästan hela tiden när hon var lös men det är inte så mycket att göra åt det. Inte heller visade hon upp någon fin skritt och galoppera kan hon mycket bättre än hon visade idag.
Alltså blev det inte så höga poäng som vi hoppats på men allvarligt talat vad spelar det för roll? Det viktiga för mig är att hon skötte sig och var snäll, glad och positiv hela dagen.
Dessutom fick hon ett poäng mer är Ture så det går på rätt håll med våra föl haha.

Annars har jag bara tvättat, packat och allmänt fixat med olika saker som man måste när man ska åka iväg på "weekend". Imorgon sätter jag mig på bussen kvart i nio och jag kommer njuta varje minut av den över tre timmar långa resan för den är värd precis varenda minut.
 
Att Hv vann säsongens första match igår gör bara resan ännu roligare. Att hockeyn är igång igen gör mig lycklig, sommaren har sina tjusningar men något saknas. Visst det är bara en sport och allt det där tjatet men jag är så fast i denna sport, jag kan inte hjälpa det!
Alla som tvekar borde gå och se en match live, den känslan är helt otrolig. Till och med min Mams gillar att gå på Rögles hemmamatcher och titta. Hon är inte alls sport intresserad men efter varje match kommer hon hem och pratar oavbrutet om vad som hände och vad den spelaren gjorde och vilka som slogs och hon är oftast helt i extas.
Alltså mitt råd till alla är: Titta på hockey!

Nu ska jag gå ner och lägga in den sista tvätten i torkis och sen ska jag lägga mig i sängen, skicka ett sms som jag nästan alltid gör innan jag somnar nuförtiden och sen förhoppningsvis sova gott i några timmar för att sedan möta tre underbara dagar.
Bloggar gör jag när jag är hemma igen

Ett gott skratt förlänger livet

Lycklig i mitt hjärta

Heaj!

Inlägget imorse kom tydligen inte fram men skrev det gjorde jag.

I lördags var jag som sagt med T i stan och han bjöd mig på den godaste pizzan jag någonsin ätit, antagligen den största också. Jag är i för sig väldigt glad i pizza (all annan skräpmat också för den delen) men denna var så himla god. Pluspoäng till T där.
Efter det gick vi på bio. Vi såg Harry Potter och jag blev väldigt besviken, tyckte den var seg, konstig och helt enkelt ganska dålig så den gick verkligen inte hem hos mig. Eftersom jag valde film vet jag inte vem jag ska skylla på men jag kommer snart på någon...

Ikväll har jag och Reka varit hos Camilla och ridit klubbens framtida ridskole ponnyer. Det var kul att få träffa Reka igen det var hur längesedan som helst som bara vi två hittade på något. Kul hade vi också med dom små ponnyerna och vi kom fram till att det var första gången på väldigt länge som vi "raceade" med hästar över stubbåkrar.

Igår beställde jag biljett till Jönköping, jag blir så lycklig i mitt hjärta bara av tanken på att åka dit. Är uppe vid lunch så ska jag och Tiff träffas och äta någonstan och sen bara umgås hela eftermiddagen innan dom andra anländer.

Nu väntar snart sängen på mig för jag är riktigt trött men först ska jag leta upp lite musik till resan.
Ett gott skratt förlänger livet

PB

Heaj!

Jag insåg ganska snabbt hur dålig jag varit på att uppdatera min blogg under hlegen som gått. Sånt märker jag genom bloglovin, eftersom jag alltid går in där och läser bloggar först innan jag uppdaterar min egen och finns där över 100 olästa meddelande betyder det att jag varit väldigt inaktiv...

Nu har jag dessvärre nästan ingen tid alls att skriva ihop något eftersom PB börjar när som och det är något jag inte missar. Jag har följt det ganska slaviskt under alla säsonger så nu tänker jag inte missa en sekund av dom sista avsnitten.

Ikväll var jag och Mams ute hos Svea och Mona. Hon ska visas på torsdag och om lilla damen kan hålla sig på mattan och uppföra sig tror jag att hon kan få ganska höga poäng. Jag bara måste skryta över henne för hon är faktiskt himla fin och rör sig trevligt så håll tummarna för att hon får tillräckligt med poäng för att gå vidare.

Nej nu börjar det jag lovar att skriva ihop något imorgon innan jobb.
Ett gott skratt förlänger livet

Galet kul

Heaj!

Igår var det årets första kräftskiva som stog på schemat och vilken kväll det blev sen!
Jag jobbade till fem och vi skulle samlas hos Tina sex, tror ni att jag hann? Givetvis jag kan vara så snabb, bara någon minut efter sex anlände jag till Tinas place.

Vilket jag sagt innan men det tål att upprepas så är förfesterna i Tinas uterum alltid lyckade och trots att hon flyttar till Göteborg hoppas jag på en återvändare nästa sommar.
Inne i stan blev det först Stinsen där Walle, generös som han är bjöd på drinkar och Johan stog för shoten, det tackar vi mycket för!
Kvällen fortsatte och jag stiftade nya bekantskaper så nu planeras det in ett besök för att rida islandshäst vilket jag ser fram emot.
Vi träffade också en Irländare igår och jag tycker irländska är så sjukt chamrigt, vet egentligen inte varför men det låter så mysigt på nått vis. Senare på kvällen kommer han fram till mig och säger på riktigt bred skånska att han bara skojjade och att han kommer från stan men är sjukt bra på att imitera folk, som vi skrattade!

Kvällen igår var helt galen och jag ville aldrig att den skulle ta slut så jag och Måds bestämde oss för att strunta i bussen och donsa vidare hela natten och det ångrar jag verkligen inte idag. Det hela slutade med att vi med var sin kebab i handen gcik bort till Martin och hjälpte dom andra att våldgästa honom.

Nu kommer T när som så ska vi in till stan och titta på bio och äta mat och idag är allt gratis för mig eftersom han inte klarade av sitt vad som han själv bestämde. Det är inte lätt när min bästis är så övertygande.

Bilder från kvällen kommer upp imorgon jag lovar, tack till alla som var med igår och gjorde kvällen helt galet kul.

Ett gott skratt förlänger livet

Det va vell sådär...

Heaj!

Igår åkte jag som planerat till T som hade lagat (läs värmt) mat till mig, han är gullig han. Vi bestämde oss för att gå ner och hyra en film, på vägen träffar vi en del ur hans familj och gosch vad jag suger på sådant. Den lilla sociala förmåga jag har bara försvinner och jag vill egentligen bara lägga mig ner och försvinna en stund eller två.
När vi kommit hem och sett en bit på filmen känner jag hur jag börjar må sådär äckligt illa och bara måste kräka. Usch och fy vad jag skämdes och T bara skrattade åt mig och tyckte jag var tramsig.

Därför har dagen tillbringats i soffan slötittandes på TV precis hela dagen har jag legat där och bara degat ner mig totalt. Nu mår jag fint igen så imogron väntar jobbet igen för att sen stressa iväg till Tina för kräftskiva.
Efter det väntar en barrunda i stan och det ska bli så himla kul att komma ut allihopa och flumma en sista gång innan alla tar sina väskor och flyttar ifrån Klippan.

Äntligen har jag laddat upp lite bilder på min facebook från sommaren så ta en titt där så får ni se det jag berättat om också.
Nu ska jag beställa bio biljetter till mig och T för på lördag ska han betala tillbaka efter ett vad som han förlorade, jäj på det!


En av mina favorit bilder från sommaren som gått, den är så sorglös och vet man historien bakom är den så klockren!

Ett gott skratt förlänger livet

Fingrar i näsan

Heaj!

Livet rullar på som vanligt och just nu vill jag inte ha fler överraskningar utan bara lite hederliga rutiner där allt bara funkar.
Så fort jag får en ledig stund börjar tankarna snurra runt, runt och hjärnan vill en sak medans mina känslor säger något helt annat. Det är givetvis beslutet om Lilla Älsklingen som förvirrar mig och gör att jag blir scitso (stavas det verkligen så?)
Det givna valet är såklart att sälja henne men det är ju min Lilla Älskling som gjort allt för mig i tre år, kan jag verkligen bara ge upp om henne nu?

Kvällen har tillbringats med några ur Spice och ägnats åt hederligt soff sått med film. Varken jag eller Senita hade sett Top Gun (vilket tydligen var en mindre katastrof?!) men nu har vi det.
Som vanligt blir det massa prat om helgen som gått och alla minnen från sommaren, vi har verkligen haft en underbar sommar tillsammans.

I Falsterbo spelade Philip några låtar med Paramore för mig och igår fick jag äntligen skickat en del av dom. Gosch vad bra det är, helt sinnes! Jag tycker helt klart att ni alla ska ladda hem dom och bara njuta, det är musik när den är som bäst!


Ett gott skratt förlänger livet

Läskigt

Heaj!

Igår stod som sagt Änas avskedfest på schemat. Det blev en trevlig tillställning och som vanligt bjöds det på asgod tårta. Efter några timmar beslöt vi oss för att dra ner till Klippan festen ännu en kväll. Det var inte lika kul som under fredagen (tror det mycket beror på att det inte spelades lika go musik) men det var fortfarande riktigt kul.
Träffade en massa folk som man inte träffat på länge och stämningen var riktigt go helt enkel.

Idag har jag och T tillbringat i princip hela dagen i soffan. Vi har bara lämnat den för att åka och handla mat och gå ut i stallet.
Skulle rida ponnyskrutt idag och det började som vanligt bra men helt plötsligt fick hon nått damp och reste sig för att sedan bocka som en idiot så jag ramlade av. Sen flög hon runder och bockade runder ännu mer, fattar inte vad som flög i henne. Sen var hon lika snäll och lugn som vanligt igen. Imorgon ska hon med till Henrik så ska han tömköra henne, det ska bli kul att se vad hon säger om det.

T åkte hem vid åtta sen dess har jag varit ensam och mina föräldrar kommer inte hem än på nån timme och fyfan vad jag hatar det!
Jag är verkligen den töntigaste människan jag känner när det gäller sånt här. Jag är så töntigt mörkrädd och helt stirrig över att vara ensam hemma. Jag vågar verkligen inte gå upp på ovanvåningen så jag sitter här nere med Päps data och nu ska jag sparka ut mig själv för att våga mata hästarna.

Bilder från helgens bravader kommer imorgon för då vågar jag mig upp på min egen dator igen...
Ett gott skratt förlänger livet

Klippan fest

Heaj!

Dagen igår bestod faktiskt av det mesta. Först var det jobb där chefen satt på kontoret hela dagen och vi jobbade på som bara den. Efter två ½ timmes övertid var jag tvungen att sätta mig i bilen och äntligen få åka hem. 
Specialisten ringde om Lilla Älsklingens ben och kunde bara konstatera det vi redan visste nämligen att det inte finns något att göra. Vila kan göra det hela bra men troligtvis kommer det inte hjälpa ett skit.
Även han var helt förvånad över att hon nästan är ohalt och han frågade flera gånger om det verkligen var sant att hon inte var mer halt. Ingen verkar kunna förstå vad som hänt, hur det kunnat hända och framförallt inte hur hon kan springa och bocka runder som hon gör.

Slut på hästpratet nu...

Kvällen igår bjöd på förfest hemma hos Hansson som lyckades med bedriften att gå in i glasdörrarna. Inte bara en gång utan två! Det dunkade till i hela huset och jag förstår inte att hon inte fick ont men hon bjöd oss alla på två helt underbara skratt.
Detta kommer jag se till att du inte lär glömma på flera år, jag vet att du älskar mig.

Efter det gick vi ner till själva Kliipan festen och vet ni? Den överraskade verkligen och jag hade hur kul som helst!
Det var nästan så vi inte ville att kvällen skulle ta slut men det gjorde den och Tina var snäll och körde mig hem till skogen.

Idag är en dag då jag verkligen saknar att ha två-tre hästar att rida, trots värmen så kommer jag inte på något annat som lockar mer än att rida ner till banan och få trimma i flera timmar. Jag har varit ifrån det i cirka en månad nu och jag saknar det redan något fruktansvärt!

Ikväll väntar avskedsfest för vår Äna som flyttar till Jönköping om nåra veckor och ja jag är så avundsjuk att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
Nu ska jag lägga in bilder från igår och förra helgen för att sedan duscha och fixa lite här hemma innan T kommer och vi ska åka vidare.

Ett gott skratt förlänger livet

RSS 2.0