Träning

Heaj!

Idag var det äntligen dags för dressyrträning igen, Henrik har varit i USA i tre veckor och gosch vad jag ogillar när han är borta. Sista träningen innan han åkte fick både jag och Pocce en tankeställare som vi jobbat vidare på och själv har jag varit jättenöjd med hur hon gått den sista tiden. Jag har tänkt om och lagt upp hennes träning lite annorlunda mot vad jag brukar vilket jag tycker kännts väldigt bra.
Lilla älskade hästen gick så jädra bra idag, Jag tror aldrig hon gått såhär bra! Vi kunde till och med göra bytes serier! Visst dom var inte jättesnygga men det var ju första gången för oss båda.
Att få ett kvitto på att allt jag gjort och mina nya tankar verkligen funkar känns hur kul som helst. Imorgon ska jag sätta mig och leta upp lite dressyr tävlingar till oss, jag är sjukt taggad på det efter idag.

Efter träningen hade vi ett långt samtal om mitt liv och mina tankar om framtiden. Jag har tränat för Henrik sen jag var nio år gammal och han har blivit mer än en tränare för mig. Han är nästan lite av en extra pappa som jämt stöttar och hjälper mig med så mycket mer än hästarna. Usch vad jag kommer sakna honom när jag flyttar. Han lovade dock att jag alltid får komma tillbaka och när Ture är stor nog ska han hjälpa mamma med tömkörning med mera.

Nu ska jag snart försäka sova vilket inte kommer bli lätt för jag är så himla lycklig över min träning och just nu också med hela mitt liv!
Idag blev det ett riktigt hästainläg men det är smällar man får ta, jag är ju trots allt en hästnörd!

Ett gott skratt förlänger livet


Helg

Heaj!

Ännu en helg har flugit förbi och en massa saker har gjorts och ännu mer har blivit ogjort. Jag är lite av en sådan männsika som hela tiden tänker att "det hinner jag till helgen" men när väl helgen kommer finns det så mycket annat jag vill hinna med som är så mycket roligare. Kanske fler än jag som känner igen sig i det?

I fredags blev det Spice mys hemma hos Äna med Lets Dance och massa onyttigheter. Alltid lika kul att träffas allihopa och bara snacka skit och helt enkelt bara vara.
Det började även planeras för utgång nästa helg vilket jag redan är taggad för. Tårtan är inte hemma så det blir första gången på länge som jag endast kommer gå ut med mina vänner vilket jag saknat. 

Igår visade jag som sagt Pocce älsklingen för en norsk tjej och hon skötte sig fint. Sen måste det ju klicka mellan ryttare och häst vilket jag inte tror det gjorde och det kan man ju inte göra så mycket åt.
Ellionre hade blivit sjuk så jag fick hoppa upp och visa Bengts häst också. Gosch vilken urmysig häst, om jag letat häst själv hade jag inte tvekat på att köpa den.

Helgen fick en stor fet guldkrona igår när Hv-boysen tog sig vidare till sm final! Jag blir helt varm och glad i hjärtat av att se dom kämpa så himla mycket och vända ett underläge ytterliggare en gång, det är helt fantastiskt! Nu väntar Färjestad i finalen och jag säger bara en sak kämpa hv kämpa!

Ett gott skratt förlänger livet

Regn

Heaj!

Det är verkligen omväxlande väder idag, ena sekunder är det asfint med strålande sol och värme för att sedan en halv minut senare ösregna!

När jag kom hem från jobbet sken solen och jag tog mig en liten skogstur med Barre. Mitt ute i skogen hittade jag Erika gåendes så det blev att vi tog följe en bit.
Både hon och jag är så imponerade övert vårt lag. Inte bara över att det faktiskt gick bra för oss resultatmässigt utan framförallt över hur trevlig stämning det var mellan oss i laget. Ingen suckade eller gnällde över något/någon utan alla var bara positiva och stöttade varandra. Vi ångrar verkligen inte vårt val av ny klubb eller valet att rida med i laget.

Imorgon ska jag visa Pocce för några kunder vid lunch så min shoppingdag med brudarna blir det till att stryka tyvärr. Hon och jag kom däremot ut i värsta regnskuren gosch vad blöta vi var när vi kom hem igen.



Det är verkligen med blandade känslor jag kommer visa henne imorgon. Jag vet att detta är det enda rätta för mig men hon är så himla speciell och har verkligen en stor plats i mitt liv och hjärta. Det kommer ju egentligen inte som någon nyhet men under dessa åren jag haft henne har jag licksom tryck undan tanken mer och mer.
Imorgon är det dressyrfolk från Norge som ska titta på henne. Jag är inte helt säker på att jag vill att hon ska uppföra sig men vi får vell alla hålla tummarna iaf.

Ett gott skratt förlänger livet

Ture

Heaj!

I måndags var det ett år sen lilla Ture kom till världen. Jag kommer så väl ihåg hela den dagen och det kommer jag nog också alltid att göra.
Mona hade gått över 21 dagar men väljer att föla den kallaste natten, det var hela 16 minus när vi åkte ner till stallet.
När jag kom in i stallet och tittade in i boxen låg det sötaste jag någonsin sett där i halmen, liten och mörkbrun med en vit fläck mitt i pannan och med busiga ögon tittade han tillbaka på mig. 

Idag är han långt ifrån lika söt men sin vita fläck och sina busiga ögon dom har han kvar. För mig kommer han alltid vara mycket speciell, min allra första lilla fölunge. Det är med stor spänning jag ser honom växa och växa det gör han för gosch vad stor han är! 



Ett gott skratt förlänger livet

Jönköping x2

Heaj!

På tre dagar blev det inte bara en utan två impuls resor till Jönköping.

Den första börjar med att Reka ringer mig i fredags och undrar om jag vill följa med till Jönköping för att titta på högskolan. Jag är verkligen inte inne på att plugga men att åka till Jönköping är aldirg fel så jag tackade ja och på Lördag morgon bar det iväg.

Efter mycket prat och skratt var vi framme och jag trodde att bilen var mindre än den var när vi letade parkeringsplats men tillslut hittade vi en sådan också. Vi tittade på ett program (tror det hette International Manegment) där all undervisning är på engelska och alla uppgifter består av grupparbete. Reka lyssnade duktigt och intensivt medans jag tillbringade timmen med att rita väldigt vackra teckningar.

När det var slut letade vi upp Waynes där vi träffade Tiff för en fika. Tiff är en sådan människa som fast att vi bor så långt ifrån varandra och inte umgås med samma folk eller träffas särslilt ofta alltid har en hel massa att prata om.

Det finns inte så mycket mer att berätta om min första visit i Jönköping.

I måndags efter jobbet satte jag mig ensam i bilen och körde helaa vägen till denna underbara stad för att träffa Tiff och gå på hockey.
Att Hv tappade allt i sista perioden och förlorade var skit tråkigt! Jag väntar fortfarande på att få se en vinst live då dom alltid förlorat när jag sett dom just live.

Detta låter säkert väldigt tramisgt men varje gång jag besöker Jönköping får jag en stark hemmakänsla. En känsla av att det är här jag ska bo och leva mitt liv. Jag kan inte sätta fingret på vad det är men allt bara lättar från mitt hjärta när jag kommer dit och jag kan verkligen leva livet. Jag har helt enkelt gått och kärat ner mig i en stad!

Ett gott skratt förlänger livet

Mys fredag

Heaj!

Idag har det varit en såndär härlig mys fredag hela dagen med undantag från en sak.

På jobbet hade Linda bakat kakor och både Anna och Ursula va inne på kontoret. Detta innebär att det blir väldigt trångt men mysigt på vårt lilla kontor. Eftersom vi var så många inne idag blev det en hel del prat och en såndär mys stämning när vi fikade typ hela tiden. Jag sa det i början på veckan men gosch vad jag gillar mitt jobb!

När jag kom hem tog jag mig en tur i det fina vädret med lilla Barre (ännu mer mys faktor). Sen tar jag in Pocce och då tar det mysiga slut. Hon har fått av sig sin tå-kappa på skon (ifs inte jätte ovanligt att hon lyckas med det) inte nog med det har hon fått med sig en bit av själva skon också. Summan av detta blir att hon inte har sko på en liten del av hoven. Tog ut henne på en liten tur och hon är fräsch och pigg precis som vanligt men jag får stryka lagtävlingen på söndag om inte Togge har tid med oss imorgon, surt som fan! 

Nu ska jag hoppa i duschen för att skynda till Höganäs för att få upp mys faktorn igen. Jag hoppas att jag lyckas övertala Tårtan till att se Lets dance (det är ju faktiskt final ikväll) och jag brukar ju få som jag vill haha.

Ett gott skratt förlänger livet

Köris

Heaj!

Jag måste bara berätta hur mycket jag trivs på mitt jobb, dom som jobbar där är verkligen hur goa som helst. Det känns nästan som alla har tagit mig under deras vingar och verkligen tar hand om mig!
Alla ger mig små tips och råd om livet. Det råd som jag verkligen tagit till mig är "Man ångrar inte det man gjorde utan bara det man inte gjorde!" Visst har jag hört det väldigt många gånger förrut men inte försen nu har det verkligen sjunkit in och fått en djupare mening för mig.
Just därför har jag idag satt igång projektet jag nämnde igår på riktigt. Planerna är för min del fortfarande lite hemlighetsfulla men gosch vad mitt liv kommer förändras, och att det kommer bli bättre är jag helt övertygad om!

Ikväll har jag varit på ytterliggare en kör teori kurs. Jag har ju nästan precis blivit klar med mitt körkort men nu är jag inne på att ta ett BE-kort. Efter lektionen idag känns det dock väldigt långt borta. Alla vikter hit och dit, en massa komplicerade regler och en hel massa annat!
Det är bara att bita i och verkligen ta tag i det. Nästa gång jag får en hel dag för mig själv (vilket jag inte ens kommer ihåg när jag hade senast) så har jag lovat mig själv att lägga några timmar på att läsa i böcker och göra dataprov.

Nu ska jag göra lite varm oboy och säta mig med min bok. Det är givetvis min arbetskompis som gett mig den i hopp om att jag ska bli intresserad av att läsa igen. Jag får dock erkänna att denna boken är väldigt bra.

Ett gott skratt förlänger livet

Lycka

Heaj!

Imorse vaknade jag med ett leende på läpparna och det leendet har suttit i hela dagen. En del av glädjen sitter givetvis i sen igår när Hv gick vidare till semifinal och pricken över i:et blev att Linköping förlorade på hemmais ytterliggare ett år!

Jag satt och tänkte många happy thoughts när jag skrittade Pocce idag i det fina vädret. Sammanfattningsvis kom jag fram till att jag har en massa saker att vara lycklig över och att jag verkigen gillar mitt liv just nu. Visst finns det saker som jag vill ha annorlunda och den största förändringen i mitt liv tog jag tag i direkt när jag kom hem. Så nu är även det projektet igång!

Jag har lyckats inspirera min jobbar kompis Linda att gå från helt ointresserad av all sport till att åtminstonde titta efter Hvs resultat. När jag började var hon helt oförstående för hur jag kunde engagera mig i hockey och varför jag "valt" Hv. Imorse när hon kom innanför dörren var det första hon sa "Idag måste du vara glad nu när Hv vann går!"
Innan jag slutar har jag kanske lyckats få hela företaget att bli små Hv fans, man kan ju alltid hoppas haha.

Ett gott skratt förlänger livet

Semifinal!

Fyfan vilken match gosch vad nervös jag varit! Slutspelet lever vidare och fyfan vad underbart!


Semifinal!

Fyfan vilken match gosch vad nervös jag varit! Slutspelet lever vidare och fyfan vad underbart!


Måndag

Heaj!

Ännu en vecka har gått och nu är det måndag igen. Kom till jobbet imorse och då visade sig att Linda var hemma med sjukt barn så jag var ensam på kontoret idag. När jag är ensam på kontoret innebär det att jag ska svara i telefon vilket jag verkligen hatar. Fy vad hemskt jag tycker att det är, varje gång telefonen ringer känner jag riktigt hur paniken stigen! Det är fruktansvärt tramsigt att känna så och jag jobbar på det så förhoppningsvis kommer även min rädsla gå över.

Just nu sitter jag och lyssnar på hockeyn och gud vad nervöst det är. Kämpa nu Hv!

Nu ska jag lägga all min energi åt hockeyn och göra ett hopplöst försök att föra över min energi till Jönköping!

Ett gott skratt förlänger livet

Helgen

Heaj!

Ännu en helg har gått och en massa saker har hunnits med både planerade och oplanerade.

I fredags åkte vi till Jörgen och tränade, det var en väldigt nyttig träning för vår del och precis vad vi behövde. Tränade på att hålla igång en stor galopp genom svängar vilket jag har svårt för på Pocce speciellt med tanke på hur kort galopperad hon är. Men jag fick med mig lite knep och nu fortsätter vi att träna på detta här hemma.

Senare satte jag mig i bilen och körde den otroligt tråkiga vägen till Höganäs, men det är värt den tråkiga vägen när man väl kommer fram. Vi tittade på Lets Dance och jag måste säga att Morgan är lätt min favorit! Det hanns också med Ice Age 2 innan jag somnade gott brevid Tårtan.

I Lördags stod det en shoppingtur i Malmö på schemat och så blev också fallet. Men gud vilken besvikelse, jag fick med mig en tröja, ett par jeans och lite smink hem. Jag vet inte om det är för att jag känner till Helsingborg bättre och vet vart jag ska gå eller om det helt enkelt är så att Helsingborg är en bättre stad?!
På kvällen bar det av till Åstorp för att se Melodifestivalen med spice och det är alltid lika trevlig att träffa alla igen. Extra kul att även Tina äntligen kunde joina känns som det var en evighet sen jag såg henne sist.

Lördagkvällen avslutades för min del med att hämta Tårtan i stan för att sedan åka till honom för lite sömn.
Igår var min plan att åka hem vid två tiden och rida mina hästar och sen ha en riktigt slappe kväll med mig själv och bara ta det riktigt lugnt. Jag kom iväg från Höganäs vid halv tre - tre tiden så planen höll hyffsat fram till dess. Sen kommer jag hem och varken mamma eller paps va hemma plus att extra nyckeln av någon anledning ej fanns på sin plats så där stod jag utan ridkläder i stallet och funderade på vad jag skulle göra.

Jag bestämde mig för att höra om Bästis var hemma vilket hon var så hon räddade min söndag genom att bjuda mig på mat, en massa härligt skitsnack och tv-tittande. Precis som på den gamla tiden, det har inte blivit så mycket kvalitetstid för mig och min bästis efter att jag flyttat vilket jag saknar väldigt mycket.

Ett gott skratt förlänger livet

JA!

JAAAA! Slutspelet lever vidare


Nervös

Heaj!

Nu ska även jag göra ett nytt försök med bloggen och jag hoppas att detta går bättre än förrut. Den som lever får se.

Efter att Hv förlorade igår har jag gått runt och varit mer eller mindre nervös hela dagen! Förlorad match ikväll och säsongen är över. Ja, jag vet att det bara är hockey men för mig är det ändå lite mer än så.
Just nu står det 3-1 och Hv borde klara av att hålla avståndet men inget är klart försen slutsignalen gått.

En nyhet som verkligen piggat upp mig idag är att min lille bror äntligen bestämt datum för när han kommer hem. Dock endast för att hälsa på men han kommer på min födelsedag och stannar en vecka så att vi kan fira mammas 50-års dag hela familjen.
Visst var jag beredd på att jag skulle sakna honom men ärligt talat trodde jag aldrig att det skulle vara såhär mycket! Jag ser i alla fall fram emot hans besök väldigt mycket.

Nu ska jag fortsätta att bevaka hockeyn med all min energi och koncentration.

Ett gott skratt förlänger livet

RSS 2.0