Life sucks!

Heaj!

Ibland suger livet all glädje och ork ur mig och idag är verkligen en sådan dag.
Min Lilla Älskling var på återbesök idag och hon var fortfarande inte helt hundra (eftersom röntgen var trasig sist så röntgades hon aldrig då) in på röntgen och det blev ingen rolig historia.
Hon har på något vis dragit loss något ligament och då lyckats dra med en bit av sitt ben. Ingen förstår varför hon inte varit helt av detta då hästar normalt blir fraktur halta av en sådan skada.
Nu ska dom skicka iväg hennes bilder till specialister för att få en andra åsikt men det ser inte ut som om man kan göra något åt det. 

Ingen kan säga hur länge hon gått med detta mer än att det är länge! 
Min lilla tappra häst har med andra ord tävlat på ganska hög nivå och tränats hårt som fan med en skada som borde göra att hon knappt kan trava.
Med andra ord är min Lilla Älskling ännu mer underbar och fantastisk än vad jag trodde. Hon kan rent av ha gått ett SM med en stor skada och gjort det hur jävla bra som helst! 

Anna pratade med mig idag om att inte ha dålig samvete över detta och att varken jag eller någon annan hade kunnat veta hur skadad hon var.
Vi hade ju veterinärer ute senast i januari för att kolla henne så att allt var okej vilket det var. 
Just nu hjälper inte Annas ord någonting samvetet är så mycket mer än dåligt att det saknas ord för hur jag känner mig just nu.
Jag vet att efter bara några dagar kommer allt kännas så mycket bättre och lättare men just nu suger livet något otroligt och ikväll kommer jag låta det suga som fan för att kunna vakna imorgon med lite mer hopp.  


I mitt hjärta kommer du alltid vara en stjärna

Annan värld

Heaj!

Jag har verkligen blivit urdålig på att blogga. Den enkla (och väldigt töntiga) anledningen är att jag är helt såld på Stieg Larssons böcker just nu. Varje stund jag får ledig bara måste jag läsa några sidor till, det är helt hopplöst!
Jag har inte ens startat min egen dator sedan i fredags (satte mig tillochmed vid Päps dator nu bara för att den stog på) och det är sjukt ovanligt för mig jag brukar ha den igång nästan dygnet runt annars.

Det har givetvis hänt massor sen sist jag skrev och jag tänker inte rabbla upp allt. Men Helsingborgs festivalen ska få sig en eller två rader.
Som jag nämt innan tycker jag festivalen är överskattad men iår hade jag kul med mina nära och kära. Salem spelade och det är nog en av dom finaste spelningarna jag varit på, inte den roligaste eller stimmigaste men den va så himla fin. Jag fick gåshud mer än en gång under tiden han spelade, det var magiskt!

I måndags skulle Svea (fölungen har bytt namn så numera går hon under Svea) och Mona bli verkade.
Lilla Svea skötte sig så himla fint. Hovslagaren var mäkta imponerad och tyckte dessutom att hon såg väldigt fin ut. När det var Monas tur tyckte hon inte att det var lika kul längre, hon är så sjukt mammig.
Hon blev riktigt förbannad och hoppade runt i boxen och laddade flera gånger för att hoppa över boxdörren, där finns krut i den lilla damen vill jag lova.

Nu ska jag göra något ovanligt nämligen ringa till mina två bästa vänner. Det händer inte ofta att jag tar upp telefonen och ringer, brukar hålla mig till sms och annat som går över förkortning men nu ska jag chocka dom båda två.

Jag ska göra ett tappert försök att bättra mig med att skriva men sålänge jag har Stiegans böcker kan jag inte lova något...

Ett gott skratt förlänger livet

Vardagen

Heaj!

Dagarna efter Falsterbo är slitsamma vill jag lova, att komma in i alla rutiner igen känns tungt trots att jag bara varit borta en vecka.
Men nu börjar det ordna upp sig igen, jag behöver inte längre gå och lägga mig åtta, tvätten är tvättad, bloggarna lästa, mejlen sorterade, bilder upplagda och helt enkelt börjar rutinerna ta form igen och vardagen har infunnit sig. 

Imorgon bjuds det på förfest ala Hansson och sen åker vi vidare in till stan för lite festival. Personligen tycker jag att Helsingborgs festivalen brukar vara rätt överskattad men det är alltid kul att hitta på något tillsammans och imorgon spelar Salem så det blir säkert en trevlig kväll.


High five på dig!

Nu sitter jag och väntar på att T ska anlända då jag är ensam hemma och alla vet hur mycket jag hatar det!
Skulle tro att det blir en riktig myskväll med film och kanske att jag kan få honom att köra iväg så vi kan handla B&J.

Ett gott skratt förlänger livet

 

Magiskt!

Heaj!

Jag vet att jag inte bloggat på typ två veckor men dagarna innan Falsterbo bara for iväg och det var helt sjukt mycket som det skulle fixas och trixas med innan vi kunde åka.

Jag vet egentligen inte var jag ska börja eller om det över huvudtaget är lönt att börja. Falsterbo beskrivs med ett ord och ett uttryck. Ordet är Magiskt för det var det veckan där nere var, den var helt magisk och många av minnena från veckan är sådana som kommer sitta i hela livet, dom är bara så klockrena.
Uttrycket (stavas det egentligen med två t?!) får bli High Five, mest efter min och Hanssons urflippade lördag kväll. När man bara behöver titta på en människa höja handen och säga High five och sedan kunna skratta åt det i fem minuter för att sedan titta på varandra och göra om samma sak igen följt av ett ännu längre skratt, ja då tycker i alla fall jag att det är fulländat!

Kommenterar som släppts under veckan kommer leva kvar i flera år och vi kommer alltid ha dom här minnena att se tillbaka på och dela med varandra. Jag vet inte varför Falsterbo är så underbart men detta året gick det från underbart till magiskt. Frågan är om man vågar åka dit nästa år utan att bli besviken?
Jag och Hansson satt och disskuterade vad som symboliserar Falsterbo 2009 och kom fram till att dom stora punkterna blir:
Tofflandes vara eller icke vara
Pizzan
Lackandet på Lego
Förväntningar som inte gick i uppfyllelse
Flörtandet
Tutandet

Ja där har vi dom stora punkterna som kommer stanna kvar i våra minnen för alltid.
Det är allt ni får veta om vår magiska vecka för allt är så himla internt och ni som inte orkade åka ner och uppleva det får helt enkelt skylla er själva.

Detta inlägget blev helt osamanhängande men imorgon kommer jag börja skriva mer vettigt igen men jag var tvungen att flumma ut om våran magiska vecka! Bilder finns på facebook...
HIGH FIVE!


Ett gott skratt förlänger livet

Semester

Heaj!

Ja nu har jag semester och det känns faktiskt väldigt skönt att få ta det lite lugnt några dagar. Andra brukar vila upp sig på sin semester men jag åker till Falsterbo för att vara tillbaka på jobbet på måndag. Känner att jag börjar tjata om Falsterbo i varje inlägg men ni får helt enkelt stå ut.

Ikväll har jag haft sadel på pony skrutt igen och även hängt på henne. Hon är så himla duktig och tar allting med ro, tittar funderande på mig och sen gör hon precis som hon blir tillsagd. Bara att hålla tummarna att inridningen blir lika enkel.

På måndagen efter Falsterbo ska jag få en av mina födelsedags presenter. En spa behandling med middag och all tänkbar lyx. Men jag menar jag på ett spa?! Jag kommer verkligen känna mig som en fisk på torra land och vara typ helt nervös och stirrig hela tiden, visst kommer det bli en upplevelse och jag ser fram emot den.
Kan ju behövas en uppfräshning efter veckan nere i söder också så det passar egentligen perfekt.

Ska skänka att stort grattis till Hansson som gick och vann en 120 klass med lilla Jonny idag, massa grattis!

Ett gott skratt förlänger livet

Nu kan jag fånga en hingst

Heaj!

Livet leker så när som på en sak som gör att ett fett regnmoln fortfarande håller sig kvar i min tillvaro. Som sagt snart Falsterbo och ikväll hade min frisör tryckt in mig på en kvällstid (hon är bara för snäll) för att citera henne så är jag nu "snygg nog att fånga mig en hingst i Falsterbo!". Hon är rolig och även jag lyckas prata och inte känna mig sådär socialt handikappad som jag alltid annars gör i sådana situationer.

Det feta regnmolnet består av min Lilla Älskling, hon är fortfarande inte bra och idag visades hon under tiden jag var på jobbet och då tyckte inte hennes ägare heller att hon var sig riktigt lik.
Det hela fick lösningen att på min första semester dag (torsdag) tar jag med mig min häst och åker till jobb för att få henne ordentligt genomkollad.
Det värsta av allt är att hon klarar verkligen inte boxvila så måste dom spruta någon led vet jag inte vad vi ska göra med henne, men Ursula och Anna har säkert lösningar även på det. Det bara måste bli bra väder så hon kan få vara ute!

Så min efterlängtade tripp till Skurup och Ture kommer antagligen ställas in och ersättas med en heldag på jobb. Men som sagt sista jobbedagen imorgon och Falsterbo runt hörnet så känns det inte alltför tungt ändå.
Kristina kom förbi när jag va hos frisören och lämnade tillbaka Stigans andra bok så nu ska jag försvinna in i den i ett par timmar och sen somnar jag gott.


Gammal bild men jag blir fortfarande likadan i håret

Ett gott skratt förlänger livet

Nedräkning

Heaj!

Nu är det nära, nedräkningen är snart klar och väskorna ska snart packas, snart är det äntligen dags för Falsterbo! Jag vet att det är ett evigt tjat om denna vecka men den är helt fantastisk och jag och mina vänner ser fram emot den hela året och nu är den snart här.
Eftersom Tiff har kvalat in till Amatör Touren och ska tävla lördag och söndag kommer jag och Hansson åka ner redan på lördagen så vi kan titta på henne och träffa hennes underbara mamma lite.
Resten av ligen anländer på söndagen och måndagen. Under veckan kommer sen en del vänner att avlösa varandra precis som förra året. Nu ser vi till att ha det helt underbart!

Ikväll ska jag åka och klippa mig, ska bli så himla skönt, det var alldeles för längesedan sist (som vanligt med mig).
På torsdag börjar min semester och det ska firas med att jag och mams åker till Skurup för att hälsa på Ture, det känns som en evighet sen jag såg honom nu.

Nu ska jag göra mig iordning inför jobbet, bara två dagar kvar nu!!
Hoppas alla vänner i Hultsfred får en underbar festival!

Ett gott skratt förlänger livet

Utekväll

Heaj!

Igår blev det som sagt en utekväll med Reka. Vi förfestade här hemma med god mat som Rekavän fixat så fint och sen åkte vi in till stan.
Blev som vanligt Stinsen bara för dom har dom godaste drinkarna till den billigaste pengen under happy hour. Sen gick vi bort till Tivoli.
Ärligt talat har jag varit en aning "nervös" (brist på bättre ord) för att träffa Tårtan igen, jag vet inte det har bara vatt något konstigt över det hela men igår var det dags. Jag kan ju säga att min "oro" var helt i onödan han var givetvis lika trevlig som vanligt och sen dansade vi med några av hans vänner en bra stund.

Kvällen slutade inte riktigt som vi tänkt oss men att ha kul är det som räknas i slutänden och kul det hade vi. Nån timmes asgarvande på piren där jag för övrigt aldrig satt min fot innan igår men gosch vad Helsingborg är vackert egentligen.

Planen om min kväll har hoppat fram och tillbaka men den slutar med att jag sitter hemma och är chaufför till mina föräldrar (jag känner att jag en en STOR skuld till dom i körande) och Jesper är påväg hit för lite såttande i soffan och massa skitsnack som vanligt.

Ett gott skratt förlänger livet

Lycka

Heaj!

Idag är det ren lycka som gäller. För det första är det fredag (jag bara älskar att sitta i bilen hem en fredag eftermiddag), solen skiner, Reka kommer senare med mat för att vi så småningom ska ut och donsa plus att min MP3 fortfarande lever!
Det är helt sjukt man han funkar hur bra som helst och jag är mer än lycklig!

Imorse red jag ner på banan med Lilla Älsklingen, som sagt första gången på mer än två månader och visst var hon oriden. Det var ändå helt underbart att sitta där i morgon solen och trimma och få känslan av att mer och mer föll på plats och att jag verkligen har en underbar liten häst.

Nej nu måste jag springa ner så jag hinner duscha och för en gångs skull vara färdig när Reka kommer.


Ett gott skratt förlänger livet

En riktig Hilda

Heaj!

Dagen började som vanligt med en mysig tur ute i skogen med Lilla Älsklingen. Imorgon ska jag rida ner till banan för första gången på två månader. Jag hoppas verkligen att allt känns bra då annars får jag nog ett sammanbrott.
Fixade lite med ponny liten och idag fick hon en gjord på sig för första gången. Hon reagerade inte alls på detta och jag tyckte att hon var jätteduktig. Medans jag var lycklig och berättade hur himla duktig hon var tittade hon på mig och förstod inte alls den här uppståndelsen hon gick ju bara runt.

Sen gör jag en riktig Hilda (nämligen att klanta sig så som bara jag kan). Jag tyckte själv att jag var smart som tog med mig lindor och några schabrak in imorse så jag skulle hinna tvätta dom och hänga dom i solen innan jag körde till jobb.
Allt frid och fröjd och jag duschar, äter frukost mm mm
När jag sen ska ta ut ur tvätten och hänga upp hör jag en liten duns och tittar ner, vad ligger där? Jo min älskade MP3! Jag har tvättat min MP3, hur lyckas jag?!
Efter en dag i solen och några timmar inkopplad i datorn har den återuppstått och den verkar vara helt oskadd, ibland har jag flyt. Jag tror jag har en av dom renaste MP3 spelarna nu = )


Min underbaring

Ett gott skratt förlänger livet

RSS 2.0